"Să vă iubiți unul pe altul precum Eu v-am iubit pe voi." (Ioan 13, 34)

Pelerinaj la PATIRION di ROSSANO

Din încredințarea și cu binecuvântarea Preasfințitului Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei ieri1 septembrie , începutul anului bisericesc, credincioși din Parohiile  "Sfânta Ana" din Lamezia Terme și "Sfântul Acachie" din Crotone, împreună cu pelerini ortodocși din toată Calabria, români, ucraineni, ruși, bieloruși, italieni, au ajuns la Mănăstirea "Santa Maria del Pátire".

 Ziua a început cu Acatistul Maicii Domnului, apoi Sfânta și Dumnezeiasca  Liturghie, după care a continuat cu Procesiunea în jurul bisericii, iar la final s-a săvârșit slujba Parastasului pentru ctitori și pentru toți cei adormiți.

 Abbazia di Santa Maria del Patire este o mănăstire situată lângă Rossano, Calabria , sudul Italiei, în care, până în prezent nu este viață monahală.

 A fost fondată în 1095 de Bartolomeu din Grottaferrata . A fost dedicată Sfintei Maria Hodegetria , deși este cunoscută sub numele de Sfânta Maria a Patirului, care ulterior a devenit Patire , potrivit pronunției populare.

Pátire, în italiană "del Padre"- adică " al Părintelui", se referă la Sfântul ieromonah Bartolomeu din Simeria, lângă Catanzaro - Calabria, care mai apoi s-au transferat la Grottaferrata; devi Mănăstirea Părintelui Bartolomeu.

 Hodegetria ( greacă : Ὁδηγήτρια , literalmente: „Ea care indică calea”; rusă: Одигитрия), sau Fecioara Hodegetria , este o reprezentare iconografică a Theotokos ( Fecioara Maria ) care ține pe Copilul Iisus pe partea stângă a ei, în timp ce îl indică pe El ca Singura Sursă de mântuire pentru omenire. Capul Fecioarei înclină, de obicei, spre Copil, care ridică mâna într-un gest de binecuvântare. În Biserica Occidentală acest tip de icoană este uneori numit Doamna Calea .

 Cea mai venerată icoană de tipul Hodegetria, considerată ca originală, a fost afișată în Mănăstirea Panaghia Hodegetria din Constantinopol , care a fost construită special pentru a o conține. Spre deosebire de majoritatea copiilor ulterioare, acesta a arătat Theotokos în picioare de lungime întreagă. Se spune că a fost readusă din Țara Sfântă de Eudochia , soția împăratului Teodosie al II-lea (408–450) și că ar fi fost pictată chiar de Sfântul Apostol Luca . Icoana era cu două fețe, cu o răstignire pe cealaltă parte și era „poate cel mai proeminent obiect de cult din Bizanț”.

   A consemnat Preoteasa Camelia Ghimiși

 

 

Portalul EORI

Căutare

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

I fondi del 5 per mille saranno utilizzati per diverse attività sociali: l'aiuto ai bambini e ai poveri, la cura dei senzatetto e dei malati, etc.

Scrivi anche tu sulla dichiarazione dei redditi il C.F.: 97558250581

 
 

Sinaxar

 

Apostolia

FTOUB Roma

Reportaje EORI

 
 

Cuvânt bun

Vizitatori pe site

2984088