"Să vă iubiți unul pe altul precum Eu v-am iubit pe voi." (Ioan 13, 34)

PS Atanasie de Bogdania în mijlocul comunității „Sfântul Ierarh Ioan de la Râșca și Secu” din Settimo Torinese

Cu ajutorul Domnului și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, comunitatea ortodoxă românească „Sfântul Ierarh Ioan de la Râșca și Secu” din Settimo Torinese a primit duminică, 15 septembrie 2019, vizita Preasfințitului Părinte Arhiereu-vicar Atanasie de Bogdania. Preasfinția Sa a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în cadrul căreia a hirotonit un nou preot în Eparhie și a binecuvântat iconostasul și lucrările efectuate la Paraclisul cu hramul „Sf. Teodora de la Sihla” al Parohiei. De asemenea, ierarhul a binecuvântat doi paraclisieri pe seama comunității gazdă.

Cuvântul de învățătură al Preasfințitului Părinte Atanasie a pornit de la această provocare pe care Domnul ne-o lansează spre a-L urma, fiecare dintre noi fiind chemați să ne lepădăm propria voie, să ne asumăm cu multă tărie crucea și astfel să purcedem pe o cale care duce la Hristos. Despre importanța deosebită a sufletului, Preasfinția Sa a precizat că nu există reper material pentru valoarea sufletului nostru, nici unitate de măsură a virtuților sufletești, pentru că ceea ce agonisim în Domnul este neperisabil, veșnic și este partea care nu se va lua de la noi. Preasfinția Sa a completat că sufletul nostru, scânteia de viață primită de la Dumnezeu, nu are valoare pentru lumea aceasta, ci își găsește tihna doar în căutarea Împărăției lui Dumnezeu, sensul existenței noastre pe acest pământ.

La momentul rânduit, Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar a săvârșit hirotonia întru preot a Cucernicului Părinte Diacon Valeriu Drăgănescu, pe seama Parohiei din Venaria Reale, aflată sub ocrotirea Sfântului Cuvios Ilarion cel Mare. Ierarhul i-a adresat noului slujitor al lui Hristos un cuvânt de întărire, îndemnându-l să primească această nouă ascultare cu multă responsabilitate și cu multă râvnă în încercarea de a paște cu multă conștiinciozitate oile încredințate spre mântuire.

Cununa slujirii din această zi a fost binecuvântarea de către Preasfințitul Părinte Atanasie a noului iconostas și a lucrărilor efectuate la Paraclisul cu hramul „Sfânta Teodora de la Sihla”, aflat la demisolul bisericii mari a Parohiei.

În duh de aleasă recunoștință, Preacucernicul Părinte Paroh Paul Porcescu i-a mulțumit Preasfințitului Părinte Atanasie pentru bucuria și binecuvântarea revărsată asupra întregii comunități. Părintele Paroh a mulțumit și tuturor celor prezenți la această minunată și de Dumnezeu binecuvântată zi.

La final, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania i-a binecuvântat pe toți credincioșii prezenți.

 

 

Portalul EORI

Căutare

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

I fondi del 5 per mille saranno utilizzati per diverse attività sociali: l'aiuto ai bambini e ai poveri, la cura dei senzatetto e dei malati, etc.

Scrivi anche tu sulla dichiarazione dei redditi il C.F.: 97558250581

 
 

Sinaxar

 

Apostolia

FTOUB Roma

Reportaje EORI

 
 

Cuvânt bun

Vizitatori pe site

2853885