"Să vă iubiți unul pe altul precum Eu v-am iubit pe voi." (Ioan 13, 34)

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei reprezentată la Congresul naţional „Hristos împărtăşit copiilor”

La Congresul naţional „Hristos împărtăşit copiilor” care s-a desfăşurat în perioada 17-19 septembrie 2019 la Centrul „Sfânta Cruce” de la Mănăstirea Caraiman, a participat pentru a patra oară consecutiv şi responsabilul pentru Sectorul Catehetic-Educaţional al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Cea de-a 12-a ediție a reunit reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale, ai Fundaţiei World Vision România, precum şi responsabili de programul catehetic ai eparhiilor din ţară şi din diasporă.

Printre numeroasele teme abordate la acest congres, s-au discutat şi aspecte practice privind ora de religie în contextul anului omagial 2020.

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2020, „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor” și „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români”.

Pe parcursul a trei zile au avut loc mai multe consfătuiri şi o serie de comunicări științifice în care s-a discutat despre eficacitatea la nivel local a proiectelor desfășurate de Patriarhia Română pentru tineri și despre educația religioasă ca factor important în formarea lor.

În ceea ce priveşte activitatea cu copiii şi tinerii ortodocşi români din afara graniţelor ţării,  s-a propus implementarea concursului naţional „Hristos împărtăşit copiilor”,  care anul viitor va avea ca temă „Iubirea lui Hristos în familia mea” şi în eparhiile din diaspora, în special în Italia.

Totodată, s-a solicitat începerea unei colaborări între Patriarhia Română şi Episcopia Ortodoxă Română a Italiei pentru organizarea de tabere în România adresate copiilor ortodocşi români din Italia. Nu în ultimul rând, s-a discutat despre necesitatea unui ghid catehetic sau a unor manuale de religie creştin-ortodoxă pentru şcolile parohiale din Italia, care anul trecut şi-au desfăşurat activitatea în 234 de parohii din cuprinsul Italiei.

Pr. Nicolae Budui – responsabil Sector Catehetic – Educaţional

 

 

Căutare

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

 

Sinaxar

 

Apostolia

FTOUB Roma

Reportaje EORI

 
 

Cuvânt bun

Vizitatori pe site

2797750