"Să vă iubiți unul pe altul precum Eu v-am iubit pe voi." (Ioan 13, 34)

Din viața parohiei Catanzaro-Crotone și din bucuriile ei

Cu ajutorul Domnului și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, în perioada 2 - 8 octombrie 2019, credincioșii parohiei Sf Mc Acachie din Crotone au îmbrăcat haină de sărbătoare, bucurându-se de prezența și împreună- slujirea Părintelui Arhimandrit Spiridon Belei, Starețul Sfintei Mănăstiri Scărișoara Nouă din județul  Satu Mare.

Totodată, duminică, după terminarea Sfintei Liturghii, a avut loc un dialog între Părintele Arhimandrit și credincioșii parohiei, pe tema „Biserica și lumea modernă".

De asemenea, am fost onorați de prezența domnului Solomon Gabriel Ștefan, iconograf si  profesor de artă sacră al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca, care a rămas plăcut impresionat de activitatea comunității ortodoxe române din Crotone. La propunerea dânsului, nădăjduim să ia naștere o colaborare care presupune un proiect de cercetare cu tema „Viața, activitatea si icoana Sf. Mc. Acachie".

 

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!