"Să vă iubiți unul pe altul precum Eu v-am iubit pe voi." (Ioan 13, 34)

Săptămâna Misiunii la Parohia Sfânta Cruce, Torino 2

Cu ajutorul bunului Dumnezeu și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, în cadrul Săptămânii Misionare, miercuri 6 noiembrie, la biserica Sf. Cruce, Torino 2, a avut loc conferința: "Formarea caracterului tinerilor. Provocarea societății contemporane.” susținută de Pr. Liviu Barbu.

 

Părintele Liviu a vorbit despre problemele cu care se confruntă tinerii în această societate secularizată, despre "modelele murdare" care ni se pun dinainte: libertinaj, educația de gen, rețelele de socializare (pe care trebuie să știm să le folosim în mod firesc, nu să ajungă să ne robească).

Despre cum societatea de astăzi îndeamnă la libertatea cultelor dar tu, creștin fiind "nu e bine să îți mărturisești credința în public." Aceste lucruri se întâmplă în defavoarea noastră, a creștinilor, spunea părintele Liviu, "dar dacă știm să ne ținem credința, nu o să fim prea mult afectați."

 

O altă problemă cu care se confruntă tinerii din diasporă, este absența bunicilor sau chiar a părinților din viața lor, un gol care de multe ori provoacă mari suferințe sufletești și trupești.

 

 Părintele Liviu, a mai subliniat faptul că tinerii din diasporă sunt privați de orele de religie ortodoxă din școli (pe când în România, se asigură orele de religie la școală) dar care, cu ajutorul lui Dumnezeu, în multe parohii, sunt compensate cu orele de cateheză care se fac în cadrul bisericii.

 

 Îndemnul părintelui a fost ca tinerii să nu se rușineze de Hristos și de Biserică, chiar dacă trăiesc în lume, să nu fie ai lumii, "mai ales că au avantajul de a fi în Biserică, unde Îl găsesc pe Hristos, Cel care este Prietenul nostru al tuturor, Căruia poți să îi împărtășești tainele tale. Hristos este cel care te ascultă, te înțelege și care te poate ajuta cel mai mult."

Îl găsim pe Hristos în Tainele bisericii, în Sfânta Spovedanie, în Sfânta Împărtășanie, căci atunci când ne împărtășim, "Hristos se unește cu totul cu noi, Sângele Lui curge prin venele noastre, Trupul Lui se face trupul nostru, chipul nostru se luminează, mintea se limpezește, sufletul se desfătează și chiar și trupul se bucură."

 

 Părintele a amintit părinților și preoților, de rolul important pe care îl au în educația creștinească a tinerilor.

 

La finalul conferinței, părintele a răspuns întrebărilor participanților.

 

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

 

 

Portalul EORI

Căutare

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

I fondi del 5 per mille saranno utilizzati per diverse attività sociali: l'aiuto ai bambini e ai poveri, la cura dei senzatetto e dei malati, etc.

Scrivi anche tu sulla dichiarazione dei redditi il C.F.: 97558250581

 
 

Sinaxar

 

Apostolia

FTOUB Roma

Reportaje EORI

 
 

Cuvânt bun

Vizitatori pe site

2851532