"Să vă iubiți unul pe altul precum Eu v-am iubit pe voi." (Ioan 13, 34)

Atelier interdisciplinar cu copiii Parohiei Sfântul Ierarh Grigorie cel mare al Romei

La începutul Postului Nașterii Domnului copiii care frecventează cursurile de cateheză la Parohia Sfântul Ierarh Grigorie cel Mare al Romei au avut posibilitatea să participe la un atelier susținut de un medic stomatolog. Prin intermediul sfaturilor primite de la doamna doctor atât copiii, cât și părinții au avut multe lucruri utile de învățat spre bucuria tuturor, marcată de un zâmbet frumos și sănătos.

Printre aspectele esențiale s-au numărat evidențierea prietenilor și a inamicilor pe care îi au dinții, prezentarea bacteriilor ce construiesc placa bacteriană favorizând apariția cariilor, spălarea frecventă și cu răbdare după fiecare masă și legătura de prietenie care este important să fie între medic și pacient, legătură construită prin întâlniri nu doar în caz de urgență, când durerea este mare și tratamentul mai complicat.

Din materialele video pe care le-au urmărit, copiii au înțeles cât de strălucitori sunt dinții neafectați de carii și cât de mult își pierd din frumusețe dinții care nu au fost curățați după consumarea dulciurilor.

Prin atitudinea maternă cu care medicul stomatolog le-a vorbit copiilor, i-a ajutat să asemene în parte cele discutate cu curățirea sufletului de păcate prin spovedanie, iar cariile determinate de consumarea dulciurilor și nespălarea frecventă au fost asemănate cu păcatele din sufletul omului atras de dulcețile acestei vieți.

Întâlnirea s-a încheiat cu daruri care vor aminti copiilor mult timp de bucuria unui zâmbet frumos.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

 

 

Portalul EORI

Căutare

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

I fondi del 5 per mille saranno utilizzati per diverse attività sociali: l'aiuto ai bambini e ai poveri, la cura dei senzatetto e dei malati, etc.

Scrivi anche tu sulla dichiarazione dei redditi il C.F.: 97558250581

 
 

Sinaxar

 

Apostolia

FTOUB Roma

Reportaje EORI

 
 

Cuvânt bun

Vizitatori pe site

2884767