"Să vă iubiți unul pe altul precum Eu v-am iubit pe voi." (Ioan 13, 34)

 Parohia Catania în pelerinaj la mormântul sfântului Nicolae de la BARI

 

,,Dreptar credinței și chip blândeților, învățător înfrânării te-a arătat pe tine turmei tale adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai câștigat cu smerenia cele înalte, cu sărăcia cele bogate. Părinte Ierarhe Nicolae, roagă-L pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.”

 

Cu binecuvântarea preasfințitului părinte Siluan - episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, la începutul postului Nașterii Domnului, enoriașii din parohia ,,Sfânta Muceniță Agata” din Catania, după o noapte întreagă de mers cu autocarul, au ajuns și în acest an la sfântul Nicolae.

Părintele paroh Mihai Gabriel Ichim, a adus moaștele Sfintei Agata la mormântul Sfântului Nicolae și a invitat să participe la săvârșirea Sfintei Liturghii, o delegație de preoți veniți din România, împreună cu credincioșii lor.

Părintele Eduard Petru Kissinger paroh al bisericii ,,Adormirii Maicii Domnului” din Măcin, ca în fiecare an, a dus daruri duhovnicești din partea sfântului Nicolae: 70 de cărți de rugăciuni și icoane cu Maica Domnului Prodromița enoriașilor din Catania, cu îndemnul de a le citi cât mai mult, cu promisiunea că va aduce alte cărți la viitoarea întâlnire.

Cu încântare, credincioșii români, au făcut cunoștință cu părintele Astion de la mânăstirea Măcin.

În inimă le-a rămas predica rostită, de părintele Iustin Petre - starețul mânăstirii ,,Sfântului Ioan Casian” din Dobrogea, care le-a dăruit pacea, bucuria și emoția sa.

Păstorul credincioșilor din Sicilia a mulțumit tuturor celor prezenți pentru strădania de a veni de departe la moș Nicolae, ocrotitorul călătorilor, pentru a fi împreună în veșnicie la un ceas sfânt de rugăciune, pentru a primi Trupul și Sângele Domnului chiar în cripta cea sfântă, cu nădejdea că, an de an, prin apropierea de sfântul drag al copilăriei noastre, venim mai aproape de Dumnezeu. Toți pelerinii veniți din Catania, Măcin și Constanța au plecat acasă cu câte o icoană a Sfântului Nicolae, oferită în dar de părintele din Catania.

GÂNDURI ALE PELERINILOR AFLAȚI LA MORMÂNTUL SFÂNTULUI NICOLAE

 

Când mergi la Bari...deși este un oraș în Italia, mergi ACASĂ...pentru că Bari este locul unde este mormântul sfântului Nicolae...locul unde ne întâlnim cu noi înșine, cu rădăcina credinței noastre, ne întâlnim cu... amintirile noastre, cu viața  noastră, ne întâlnim cu ciubotele copilăriei noastre, ce stau la fereastra luminată de Dumnezeu, pentru a fi încărcate cu dulciuri și bunătăți, cu...iertare....în speranța că moșul ne va ierta și nu ne va lăsa nici anul acesta un bețișor...că Domnul ne iubește în continuare...

Costumul tradițional românesc, colacii frumos împletiți, cozonacii rumeni, fructele toamnei, florile lăsate la căpătâiul sfântului... și mai presus de toate SFÂNTA LITURGHIE ...ÎN SOBOR, rostită în mai multe limbi, ne-au făcut să ne simțim acasă în inima noastră, în ortodoxia noastră...și am simțit cu adevărat că Hristos este în mijlocul nostru!

Am venit la mormântul sfântului Nicolae, căci este făcător de minuni, am venit să-i mulțumesc pentru sănătate, căci am scăpat de o operație grea... am venit la sfântul copilăriei mele căci așa l-am descoperit pe Dumnezeu și Măicuța Sa..am venit la sfântul Nicolae pentru că m-am născut chiar de 6 decembrie și eu și copiii mei și este sfântul ocrotitor al familiei noastre...am venit la Bari să mă apropii prin rugăciune de Dumnezeu și an de an să îl cunosc mai mult...am venit la criptă pentru că doar rugăciunea mă ajută să trăiesc mai departe, căci am o viață grea la familia unde lucrez  zi și noapte...am venit la criptă pentru că atunci când eram mic eram atât de sărac încât nici moș Nicolae nu a venit niciodată la mine și ziua lui era cea mai tristă pentru mine...așa încât am venit eu la el astăzi...să îl cunosc și să mă bucur de el ca toți ceilalți.....am venit la cripta sfântului Nicolae pentru a lăsa desaga de griji, de necazuri și boli în seama sa, având convingerea că nu mă va lăsa nici de acum înainte și mă va ocroti ...am venit la Bari îmbrăcat românește cu coșuri pline de colaci și fructe, să-i fac rugăciune de mulțumire, așa cum am văzut la părinții mei, așa cum au făcut și bunicii și strămoșii mei...am venit la mormântul sfântului Nicolae a cincea oara cu părintele Mihai și sper să nu lipsesc niciodată, atâta timp cât va mai organiza acest pelerinaj.

 

A consemnat preoteasa Geta Ichim

 

 

Portalul EORI

Căutare

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

I fondi del 5 per mille saranno utilizzati per diverse attività sociali: l'aiuto ai bambini e ai poveri, la cura dei senzatetto e dei malati, etc.

Scrivi anche tu sulla dichiarazione dei redditi il C.F.: 97558250581

 
 

Sinaxar

 

Apostolia

FTOUB Roma

Reportaje EORI

 
 

Cuvânt bun

Vizitatori pe site

2884763