"Să vă iubiți unul pe altul precum Eu v-am iubit pe voi." (Ioan 13, 34)

Sfințirea iconostasului în Parohia „Sfântului Proroc Ioan Botezătorul” din Ravenna

Cu ajutorul Domnului și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, duminică, 17 noiembrie 2019, Preasfințitul Părinte Arhiereu-Vicar Atanasie de Bogdania a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Parohia „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” – Ravenna II, în cadrul căreia a sfințit noul iconostas care înfrumusețează biserica parohială.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Atanasie le-a vorbit credincioșilor pe seama pericopei evanghelice din această duminică, conform calendarului iulian neîndreptat fiind citit episodul învierii fiicei lui Iair și minunea vindecării femeii cu scurgere de sânge de doisprezece ani. „Moartea fiicei lui Iair este moartea sinagogii, sfârșitul legii celei vechi. Iar suferința femeii cu scurgere de sânge de doisprezece ani reprezintă omenirea îmbătrânită de păcat. Noutatea pe care Domnul ne-o dăruiește cu multă iubire pentru întreg neamul omenesc este Învierea, singurul mod prin care biruim păcatul și moartea. Iar un imbold în unirea cu Domnul Cel Înviat este, de multe ori, suferința. În suferință, Dumnezeu îl descoperă mai lesne pe om, cel suferind având o deschidere mult mai mare către Dumnezeu, atunci când conștientizează că lumea aceasta este limitată, finită. Iubirea lui Hristos este cea care aduce omului suferind și alinare, și vindecare, întrucât creștinul încredințat de dragostea lui Dumnezeu nu mai este stăpânit de moarte, ci vede în actul morții o simplă trecere în veșnicia luminoasă a Împărăției lui Dumnezeu”.

În timpul Dumnezeieștii Liturghii, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a sfințit noul iconostas care înfrumusețează biserica parohială, amintind celor prezenți că însemnătatea catapetesmei nu este de despărți, ci tocmai de a uni pe credincios în chip tainic cu cele cerești, din Sfântul Altar.

În semn de recunoștință pentru bogata activitate pastoral-misionară desfășurată în sânul parohiei, Preasfințitul Părinte Atanasie a dăruit atât Preacucernicului Părinte Alexei Boenciuc, cât și Consiliului și Comitetului Parohial, o gramată de mulțumire.

La final, Părintele Alexei Boenciuc i-a mulțumit Preasfințitului Părinte Atanasie de Bogdania pentru marea bucurie de a veni în mijlocul parohiei și de a sfinți noul iconostas realizat prin jertfa credincioșilor. De asemenea, Preacucernicul Părinte Paroh a adresat un cuvânt de mulțumire și tuturor celor prezenți la această zi de sărbătoare a parohiei,

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

 

 

Portalul EORI

Căutare

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

I fondi del 5 per mille saranno utilizzati per diverse attività sociali: l'aiuto ai bambini e ai poveri, la cura dei senzatetto e dei malati, etc.

Scrivi anche tu sulla dichiarazione dei redditi il C.F.: 97558250581

 
 

Sinaxar

 

Apostolia

FTOUB Roma

Reportaje EORI

 
 

Cuvânt bun

Vizitatori pe site

2884766