"Să vă iubiți unul pe altul precum Eu v-am iubit pe voi." (Ioan 13, 34)

Parohia „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” din Bra și-a sărbătorit hramul în prezența Preasfințitului Părinte Atanasie de Bogdania

Cu ajutorul Domnului și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Preasfințitul Părinte Arhiereu-Vicar Atanasie de Bogdania s-a aflat duminică, 24 noiembrie 2019, în mijlocul comunității ortodoxe românești din Bra, aflată sub ocrotirea Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina. Preasfinția Sa a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, anticipând astfel hramul comunității, Sfânta Mare Muceniță Ecaterina fiind prăznuită în calendarul ortodox în data de 25 noiembrie.

În cuvântul de învățătură dăruit celor prezenți cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a legat pericopa evanghelică a dregătorului bogat, care nu s-a putut lepăda de averea sa, de viața Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina, închinată încă din tinerețe iubirii lui Hristos, un model desăvârșit de lepădare a bogățiilor și dregătoriilor lumii acesteia. „Pe Sfânta Mare Muceniță Ecaterina o găsim în antiteză cu dregătorul bogat din pericopa evanghelică de astăzi. Ea, nu numai că renunță la ispita bogăției și a puterii, pe care o putea dobândi la curtea împăratului, ci, mai mult, Îl mărturisește pe Hristos în fața tuturor învățaților vremii, arătând că adevărata cunoștință și adevărata bogăție se află în iubirea Împăratului ceresc, Hristos. Sfânta ne arată și că nu bogăția sau puterea ne sunt piedică spre mântuire, ci modul în care noi ne raportăm la lucrurile lumii acesteia. Sfânta Ecaterina, deși chinuită, trasă pe roată, rămâne statornică idealului ei, de a-L iubi pe Hristos, în detrimentul oricărei dregătorii sau demnități lumești”.

La final, Preacucernicul Părinte Vasile Doroftei, parohul comunității, a mulțumit Preasfințitului Părinte Atanasie pentru această zi minunată pe care a dăruit-o credincioșilor din Bra. De asemenea, părintele Vasile îndreptat un gând de recunoștință către toți cei prezenți, mulțumind în mod special celor care sunt alături parohiei și lucrează la buna rânduială și organizare a acesteia.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

 

 

Portalul EORI

Căutare

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

I fondi del 5 per mille saranno utilizzati per diverse attività sociali: l'aiuto ai bambini e ai poveri, la cura dei senzatetto e dei malati, etc.

Scrivi anche tu sulla dichiarazione dei redditi il C.F.: 97558250581

 
 

Sinaxar

 

Apostolia

FTOUB Roma

Reportaje EORI

 
 

Cuvânt bun

Vizitatori pe site

2884766