"Să vă iubiți unul pe altul precum Eu v-am iubit pe voi." (Ioan 13, 34)

Concertul de colinde și cântece tradiționale de la Basilica Santa Cecilia din Roma cu prilejul prăznuirii Sfântului Apostol Andrei și al Zilei Naționale a României

Cu ajutorul Domnului, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, și în prezența Preasfințitului Părinte Arhiereu-Vicar Atanasie de Bogdania, sâmbătă, 30 noiembrie 2019, la Basilica „Santa Cecilia” din Roma, a avut loc Concertul de colinde și cântece tradiționale românești, organizat de către Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, în colaborare cu Mănăstirea benedictină „Santa Cecilia” din Roma. Evenimentul artistic a fost prilejuit atât de prăznuirea Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României și al Episcopiei noastre, cât și de Ziua Națională a țării noastre.

Într-o basilică veche, cu vădite reminiscențe paleocreștine, închinată Sfintei Cecilia, ocrotitoarea făuritorilor de muzică, șase coruri au încântat publicul prezent cu reprezentații artistice de excepție, compoziții muzicale dedicate Praznicului Nașterii Domnului, dar și câteva piese prin care s-a dorit evidențierea Anului omagial dedicat Satului românesc.

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților diplomatice și consulare românești în Republica Italiană și Vatican, reprezentanți ai Bisericii Romano-catolice și ai celei Greco-catolice și o mulțime de credincioși, venită să guste din bucuria prilejuită de acest moment artistic.

La final, într-un exces de emoție și de unitate, specifică autenticului spirit românesc, toți cei prezenți au cântat un colind tradițional și au intonat, împreună, imnul național „Deșteaptă-te, române”.

Sfinte Apostole Andrei și toți Sfinții de pe meleagurile țării noastre, rugați-vă lui Dumnezeu pentru noi!

 

 

Portalul EORI

Căutare

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

I fondi del 5 per mille saranno utilizzati per diverse attività sociali: l'aiuto ai bambini e ai poveri, la cura dei senzatetto e dei malati, etc.

Scrivi anche tu sulla dichiarazione dei redditi il C.F.: 97558250581

 
 

Sinaxar

 

Apostolia

FTOUB Roma

Reportaje EORI

 
 

Cuvânt bun

Vizitatori pe site

2881936