"Să vă iubiți unul pe altul precum Eu v-am iubit pe voi." (Ioan 13, 34)

Periplul corului "Simplu" din Vorona Mare în Episcopia Ortodoxă Română a Italiei a luat sfârşit

            În perioada 5-12 decembrie, corul "Simplu" al Parohiei Ortodoxe Române din Vorona Mare, a efectuat, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Siluan şi a Preasfinţitului Părinte Atanasie, un frumos periplu muzical în Episcopia Ortodoxă Română a Italiei.

            Poposiţi în data de 5 decembrie la Roma, tinerii, cazaţi prin grija părintelui protopop de Lazio 3, Nicolae Strugaru (parohia Roma VIII) şi a părintelui paroh Vasile Carp de la Gaeta şi Terracina la conventul franciscan de la Cori, au adus bucurie în sufletele românilor de pe meleagurile italiene, susţinând recitaluri de colinde în comunităţi precum Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, parohia "Sfântul Dimitrie cel Nou" (Borghesiana, Roma VIII), păstorită de părintele Nicolae Strugaru, Parohia cu hramul "Intrarea Domnului în Ierusalim" (Roma V – Ostia), păstorită de către părintele vicar dr. Gheorghe Militaru, parohia "Sfântul Mucenic Laurenţiu" din Pavona (pr. Daniel Şurubaru), mănăstirea cu hramul "Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul" de la Rignano Flaminio, păstorită de părintele ieromonah Ştefan Simion, dar şi în comunităţi precum parohia "Botezul Domnului" din Monterotondo (păstorită de părintele Bogdan Petre), Parohia Ortodoxă cu hramul "Buna Vestire" din Latina (paroh pr. Ciprian Agavriloae), sau "Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava" din Napoli (păstorită de părintele Florin Bontea), parohia "Sfânta Parascheva Romana" din Gaeta (păstorită de părintele Vasile Carp, unde au participat duminică, 8 decembrie la Sfânta Liturghie, iar în după masa-zilei au concertat în filia Terracina).  În acelaşi timp, tinerii au adus bucurie şi în sufletele italienilor, fiind invitaţi să susţină un recital şi la Centrul social al pensionarilor italieni din Terracina).

            Sub bagheta dirijorală a părintelui paroh Sandu Olivian, care a fost şi moderatorul concertelor, tinerii i-au făcut pe cei prezenţi să nu uite că sunt români şi i-au invitat să-şi amintească de Crăciunul de altădată, de frumuseţea şi bogăţia lui. Colindele tradiţionale au fost însoţite, în cadrul fiecărui recital de cântece patriotice, cântări religioase sau poeme aparţinând unor autori precum Radu Gyr. Lacrimile din colţul ochiului, aplauzele sau şoaptele de cântec ale publicului, au însoţit şi ele fiecare manifestare artistică.

            Pentru tinerii comunităţii, primiţi cu drag, ospătaţi şi premiaţi în fiecare comunitate în care a poposit, periplul italian a constituit şi prilejul de a cunoaşte diaspora românească de pe aceste meleaguri, dar şi o posibilitate de a intra în contact cu bogăţia culturală italiană şi frumuseţile ei. Programul a inclus, prin grija organizatorilor principali, părintele protopop Nicolae Strugaru şi părintele Vasile Carp, vizite la obiectivele importante din Roma şi muzeul Vaticanului.

 

A consemnat,

Pr. dr. Maxim Morariu

 

 

Portalul EORI

Căutare

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

I fondi del 5 per mille saranno utilizzati per diverse attività sociali: l'aiuto ai bambini e ai poveri, la cura dei senzatetto e dei malati, etc.

Scrivi anche tu sulla dichiarazione dei redditi il C.F.: 97558250581

 
 

Sinaxar

 

Apostolia

FTOUB Roma

Reportaje EORI

 
 

Cuvânt bun

Vizitatori pe site

2993660