"Să vă iubiți unul pe altul precum Eu v-am iubit pe voi." (Ioan 13, 34)

Liturghie arhierească la hramul Parohiei „Sfinții Zaharia și Elisabeta” din Monfalcone

Cu ajutorul Domnului și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, în dimineața zilei de sâmbătă, 7 septembrie 2019, credincioșii ortodocși din Monfalcone au avut bucuria și darul de a avea în mijlocul comunității un sobor impresionant de doisprezece preoți, care l-au întâmpinat cu mare bucurie pe Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Atanasie de Bogdania, cel care a dăruit comunității cea mai frumoasă surpriză de fi prezent și de a liturghisi pentru prima dată în această parohie.

Prezența Preasfinției Sale a fost pentru noi o mângâiere și o încurajare de a rămâne pe Calea cea adevărată, deoarece la finalul Dumnezeieștii Liturghii a fost anunțat transferul, în calitate de preot paroh la Udine, al părintelui Victor Budeanu, în locul lui fiind numit preot paroh la Monfalcone, PC Părinte Sergiu Calmiș. Anunțul a creat emoții firești de tristețe, dar care au prins speranțe în cuvântul de încurajare, rostit cu atâta pace și liniște de către ierarhul nostru, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania.

Sărbătoarea a continuat cu agapa frățească, unde credincioșii parohiei au dat dovadă de bună organizare și, mai ales, de unitate în a face lucruri frumoase împreună.

Aducem mulțumiri, Preasfințitului Atanasie, fraților preoți, cât și credincioșilor, pentru că în al VIII-lea an de la înființarea parohiei din Monfalcone toate s-au petrecut atât de înălțător și ziditor de suflet, întru cinstea Sfinților Zaharia și Elisabeta, părinții Înaintemergătorului Ioan, dar și spre slava Preasfintei Treimi.

A consemnat Pr. Victor Budeanu

 

Portalul EORI

Căutare

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

I fondi del 5 per mille saranno utilizzati per diverse attività sociali: l'aiuto ai bambini e ai poveri, la cura dei senzatetto e dei malati, etc.

Scrivi anche tu sulla dichiarazione dei redditi il C.F.: 97558250581

 
 

Sinaxar

 

Apostolia

FTOUB Roma

Reportaje EORI

 
 

Cuvânt bun

Vizitatori pe site

2985410