"Să vă iubiți unul pe altul precum Eu v-am iubit pe voi." (Ioan 13, 34)

Slujire arhierească la sărbătoarea „Înălțarea Sfintei Cruci" - Parohia din Torino la prăznuirea celui de-al 17-lea hram

Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, sâmbătă, 14 septembrie 2019, în biserica „Înălțarea Sfintei Cruci” – Torino 2, cu ocazia hramului parohiei, a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către Preasfințitul Părinte Arhiereu-Vicar Atanasie de Bogdania, împreună cu un sobor de preoți și diaconi din parohii ale Protopopiatului Piemonte I și III.

 

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Atanasie a vorbit despre cele două mari sărbători, care marchează începutul Anului Bisericesc, „Nașterea Maicii Domnului” și „Înălțarea Sfintei Cruci”.

Printre altele, Preasfinția Sa spunea că „aceste două sărbători se îmbrățișează, pentru că, înainte ca Domnul să își ia Crucea Sa și să o urce pe Golgota, a trebuit să aștepte mai mult de 5000 de ani, ca să găsească o Fecioară Preacurată, fără de păcat, fără de greșeală, fără de pată, care să primească în inima ei, gândul lui Dumnezeu Cel dintru început; gând pe care și noi ar trebui să îl urmăm: „Iată roaba Domnului”.

Îndemnul Preasfințitului la acest mare praznic a fost „să ne ducem crucea mai cu curaj, mai cu iubire și să iertăm toate pentru Înviere, căci Crucea izvorăște Viața”.

 La final, Preasfințitul Părinte Atanasie, a adresat un cuvânt de mulțumire preoților împreună slujitori și Preacucernicului Părinte paroh Lucian Roșu, „dând slavă lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările care au venit în acești ani, pentru lucrarea frumoasă și duhovnicească care s-a făcut și se face în această parohie, sub ocrotirea Sfintei și de viață dătătoare Cruci”.

 

„Crucii Tale ne închinăm Hristoase și Sfântă Învierea Ta, o lăudăm și o slăvim!”

 

 

 

Căutare

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

 

Sinaxar

 

Apostolia

FTOUB Roma

Reportaje EORI

 
 

Cuvânt bun

Vizitatori pe site

2797756