"Să vă iubiți unul pe altul precum Eu v-am iubit pe voi." (Ioan 13, 34)

Hramul Parohiei Roma III

Parohia „Înălțarea Sfintei Cruci” din Roma și-a sărbătorit zilele acestea hramul. Prăznuirea a început Vineri, 13 septembrie, cu slujirea Vecerniei la care au participat mai mulți preoți din vecinătate. Cuvântul de folos a fost rostit de părintele Ignazio Blasi de la parohia „Sfântul Mucenic Sebastian” din Pomezia.

În ziua hramului, Sâmbătă, 14 septembrie, în cadrul Utreniei s-a așezat spre închinare în mijlocul bisericii Sfânta Cruce, după o minunată și smeritoare rânduială așezată de Părinții Ortodoxiei. S-au alăturat slujirii în această sfântă zi câțiva părinți din Protopopiatul Lazio I. Omilia a fost rostită de părintele Cristian Olteanu de la parohia „Cuviosul Dionisie Exiguul” din Fiumicino.

Duminica de după Înălțarea Sfintei Cruci, a reunit întru prăznuire pe toți credincioșii parohiei noastre, care cu mic cu mare s-au bucurat de clipele de har împărtășite prin Dumnezeiasca Liturghie, gustând din Trupul lui Hristos cel întins pe Cruce și sorbind Sângele Lui dumnezeiesc care a sfințit și sfințește lumea.

Bucură-te, Cinstită Cruce, păzitoare a creștinilor!

 

 

Căutare

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

 

Sinaxar

 

Apostolia

FTOUB Roma

Reportaje EORI

 
 

Cuvânt bun

Vizitatori pe site

2797756