"Să vă iubiți unul pe altul precum Eu v-am iubit pe voi." (Ioan 13, 34)

Corul "Symbol" al Patriarhiei Române a concertat în parohia "Sfântul Dimitrie cel Nou" din Roma (Roma VIII)

            În perioada 30 noiembrie, 8 decembrie 2019, corul de copii şi tineret "Symbol" al Patriarhiei Române a efectuat un turneu în Episcopia Ortodoxă Română a Italiei. Între parohiile care s-au bucurat de prezenţa tinerilor în mijlocul lor, s-a numărat şi comunitatea "Sfântul Dimitrie cel Nou" Borghesiana – Roma VIII, păstorită de părintele Protopop Nicolae Strugaru (Lazio 3).

            Sub bagheta dirijorală a doamnei profesor Luminiţa Guţanu Stoian, copiii din cadrul coralei au oferit, cu prilejul sărbătorii de Sfântul Nicolae, începând cu orele 18, un regal de colinde, numerosului public venit să îi asculte. Concertul a cuprins un repertoriu variat, constând din colinde şi cântece religioase şi patriotice din diferite zone ale ţării, dar şi din colinde specifice altor zone şi culturi. Interpretate cu multă sensibilitate şi prezentate cu talent de către distinsa doamnă prof. dirijor, colindele au reuşit în repetate rânduri să smulgă lacrimi din ochii celor prezenţi şi au fost răsplătite cu ropote de aplauze.

            La finalul manifestării, părintele protopop Nicolae Strugaru a mulţumit coralei pentru bucuria de a aduce, de sărbători, un colţ de Românie în sufletele celor ce sunt departe de casă şi a invitat grupul să mai poposească în mijlocul comunităţii în viitor. Evenimentul s-a încheiat cu o agapă frăţească, organizată de către comunitatea românească de la Borghesiana.

 

 

 

Portalul EORI

Căutare

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

I fondi del 5 per mille saranno utilizzati per diverse attività sociali: l'aiuto ai bambini e ai poveri, la cura dei senzatetto e dei malati, etc.

Scrivi anche tu sulla dichiarazione dei redditi il C.F.: 97558250581

 
 

Sinaxar

 

Apostolia

FTOUB Roma

Reportaje EORI

 
 

Cuvânt bun

Vizitatori pe site

2993664