"Să vă iubiți unul pe altul precum Eu v-am iubit pe voi." (Ioan 13, 34)

Semnarea documentului interreligios „Diritti per i percorsi del fine vita”

            În data de 12 decembrie 2019 a avut loc la Ariccia (Roma), la noul spital dei Castelli ceremonia semnării documentului interreligios ”Diritti per i percorsi del fine vita”. Acest document sintetic este realizat grație spijinului Unității sanitare locale ASL Roma 1, Centrului Medical Gemelli al Universității Sacro Cuore și a Asociatiei Tavolo Interreligioso din Roma și reprezintă un succes al lucrului în echipă și al colaborării mai multor persoane, nu doar din domeniul medical ci și din cel religios si juridic.  Prin acest document se încercă o definire a drepturilor persoanei aflate la sfârșitul vieții și se propune o strategie de sprijin pentru cea aflată în spitale sau în alte structuri sanitare. Susținerea trebuie să fie nu doar la nivel medical ci și spiritual, grație colaborării cu responsabilii fiecărei religii căreia îi aparține pacientul aflat în suferință.

             Din partea Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei au participat pr. Gheorghe Zavate, delegat EORI pe langă Tavolo Interreligioso di Roma și pr. Vasile Radu, responsabil pentru penitenciare în cadrul Protopopiatului Lazio 3.

 

 

Portalul EORI

Căutare

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

I fondi del 5 per mille saranno utilizzati per diverse attività sociali: l'aiuto ai bambini e ai poveri, la cura dei senzatetto e dei malati, etc.

Scrivi anche tu sulla dichiarazione dei redditi il C.F.: 97558250581

 
 

Sinaxar

 

Apostolia

FTOUB Roma

Reportaje EORI

 
 

Cuvânt bun

Vizitatori pe site

2993659