"Să vă iubiți unul pe altul precum Eu v-am iubit pe voi." (Ioan 13, 34)

Ansamblul „Icoane” a susținut un concert de muzică tradițională românească și colinde la Roma

În seara zilei de 12 decembrie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Ansamblul de Colinde si Cântece Tradiționale „ICOANE”, condus de Prof. Univ. Dr. IOAN BOCȘA, a susținut un concert de muzică tradițională românească (colinde) în istorica biserică „San Luigi dei Francesi” din centrul Romei. Concertul a fost organizat de Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun, în colaborare cu Episcopia Ortodoxă Română a Italiei.

La concertul extraordinar care a impresionat prin valoarea etnografică, culturală, dar și istorică a colindelor prezentate, a fost o bucurie prezența numerosului public pentru care maiestoasa biserică părea neîncăpătoare.

Printre participanți s-au numărat mulți credincioși și preoți ortodocși din Regiunea Lazio, precum și numeroși membri ai corpului diplomatic al mai multor țări, pe lângă Sfântul Scaun. Alături de numeroșii clerici și credincioși din zona Lazio au participat la acest eveniment Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, și Preacucernicul Părinte Gheorghe Militaru, Vicar Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Merită subliniat că Ansamblul de Colinde „ICOANE” a mai susținut în prealabil o serie de concerte și în alte orașe ale Italiei, cum ar fi Padova, Lodi sau Bologna, aducând mângâiere și aleasă bucurie duhovnicească la ceasul sfânt al Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, în sufletele miilor de români care au umplut sălile de spectacol și au aplaudat minute în șir măiestria și frumusețea artistică a vechilor colinde prezentate.

 

 

Portalul EORI

Căutare

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

I fondi del 5 per mille saranno utilizzati per diverse attività sociali: l'aiuto ai bambini e ai poveri, la cura dei senzatetto e dei malati, etc.

Scrivi anche tu sulla dichiarazione dei redditi il C.F.: 97558250581

 
 

Sinaxar

 

Apostolia

FTOUB Roma

Reportaje EORI

 
 

Cuvânt bun

Vizitatori pe site

2993659